Salon Harrastekiekon erityissäännöt

Salon Harrastekiekon erityissäännöt kaudella 2022 - 2023 


Harrastesarjoissa pelataan IIHF:n voimassa olevilla pelisäännöillä sekä voimassa olevin SJL:n kilpailusäännöin. 
Alla olevat säännöt ovat voimassa Salon Harrastesarjan kaikissa otteluissa.

Jokaisella pelaajalla on oltava voimassaoleva SJL:n pelipassi. 

Edustusoikeus: 
Pelaaja, joka on kuluvan kilpailukauden aikana pelannut (=merkitty pöytäkirjaan) yhdenkin kilpailulisenssin alaisen ottelun, ei saa osallistua ko. kaudella Salon Harrastesarjaan. 

Varusteet: 
Ainoastaan jääkiekkoon tarkoitetut kypärät ovat sallittuja. Kaikki kypärät tulee olla kiinnitetty asianmukaisesti. Kypärän tulee olla CE-hyväksytty. Kaulasuojat ovat pakollisia. Kaikkien pelaajien on käytettävä vähintään visiiriä, kokokasvosuojuksen käyttö on suositeltavaa. 

Maalivahdin varusteet: 
Harraste- ja seniorisarjoissa saa pelata kaikilla maalivahdeille valmistetuilla varusteilla, jotka täyttävät sääntökirjan 2002-2006 vaatimukset. 

Lyöntilaukaukset: 
Lyöntilaukaus on kielletty. Lyöntilaukauksen raja on kiekon lyönti jäästä kohotetulla mailalla. Lyöntilaukauksesta tuomitaan pieni rangaistus. Mikäli pelaaja hämää ja on tekevinään lyöntilaukauksen, peli katkaistaan ja aloitus siirretään rikkoneen joukkueen puolustusalueen aloituspisteelle.

Taklaukset: 
Taklaukset on kielletty. Kiilaaminen on sallittu, määräävä tekijä on sama luistelusuunta. 

Laitataklaus, selästä taklaaminen, päähän kohdistuvat taklaukset, keihästäminen ja mailan päällä lyöminen
Yllämainituista rikkeistä tuomitaan AINA iso rangaistus (=5 min) tai ottelurangaistus ja rikkonut pelaaja poistetaan kentältä ja hän on pelikiellossa vähintään seuraavan Salon Harrastesarjan ottelun. Kiilaaminen on sallittua määrävänä tekijänä ollessa sama luistelusuunta.

Pitkä kiekko: 
Molemmat joukkueet saavat vaihtaa pelaajia vapaasti pitkän kiekon jälkeen. 

Korkeat mailat: 
Korkealla mailalla pelaamisessa noudatetaan normaalia korkean mailan säännöstöä. 

Pienet rangaistukset: 
Jos pelaaja saa 3 pientä rangaistusta samassa ottelussa, pelaaja poistetaan kentältä. 

Isot rangaistukset: 
Jos pelaajalle tuomitaan iso rangaistus (=5 min) tai ottelurangaistus, pelaaja poistetaan kentältä mutta rangaistusaitioon ei laiteta sijaista kärsimään ko. rangaistusta (pelikelloon rangaistus merkitään). Kun rangaistus on kulunut loppuun, laittaa rangaistun pelaajan joukkue korvaavan pelaajan kentälle. Kun pelaajalle on tuomittu iso rangaistus / ottelurangaistus niin hän on pelikiellossa vähintään seuraavan ottelun.

Yhtäaikaiset ja siirretyt rangaistukset: 
Kaikki yhtäaikaiset, samansuuruiset rangaistukset kumoavat toisensa eli peliä pyritään pelaamaan mahdollisimman monella pelaajalla kentällä. 
Siirretyissä rangaistuksissa noudatetaan SJL:n voimassaolevia ohjeistuksia. 

Joukkuerangaistukset: 
Jos joukkueelle tuomitaan 2 minuutin rangaistus niin rangaistusaitioon ei laiteta ketään kärsimään ko. rangaistusta. (pelikelloon rangaistus merkitään). Kun rangaistus on kulunut loppuun, laittaa rangaistun pelaajan joukkue korvaavan pelaajan kentälle. 

Väkivaltaisuus: 
Jos pelaaja saa ottelussa pienen rangaistuksen väkivaltaisuudesta, pelaaja poistetaan kentältä. 
Mikäli pelaajalle tuomitaan väkivaltaisuudesta kaksi pientä rangaistusta samanaikaisesti (=2+2), pelaaja poistetaan kentältä ja hän on pelikiellossa vähintään seuraavan Salon Harrastesarjan ottelun. 

Käytösrangaistukset: 
Jos pelaajalle tuomitaan 10 minuutin käytösrangaistus, pelaaja poistetaan kentältä (ei muita seuraamuksia). Sarjan (syksy + kevät) aikana seuraavista tuomittavista 10 minuutin käytösrangaistuksista seuraa aina automaattisesti vähintään yhden ottelun pelikielto. 

Pelaaminen edustuskelvottomana tai väärissä varusteissa: 
Jos pelaaja pelaa ottelussa ilman asianmukaista pelipassia, 
pelaajalle annetaan kolmen ottelun pelikielto Salon Harrastesarjan otteluihin. 

Jos pelaaja pelaa ottelussa huomautuksista huolimatta ilman asianmukaisia, sääntöjen edellyttämiä varusteita, pelaajalle annetaan vähintään yhden ottelun pelikielto Salon Harrastesarjan otteluihin. 

Maalivahdin rangaistukset: 
Jos joukkueella on vain yksi maalivahti ja hänelle tuomitaan ottelussa pelirangaistus (=poistetaan kentältä), saa rikkonut maalivahti pelata ottelun loppuun. Jos ainoa maalivahti saa ottelurangaistuksen, maalivahti poistetaan kentältä ja joukkue saa pukea tilalle yhden kenttäpelaajan. 

Aikalisät: Salon Harrastesarjassa joukkueella ei ole käytettävissään aikalisää.

Ottelusiirrot: Joukkueen peruessa osallistumisensa joukkueelle osoitettuun peliin viimeistään 14 vrk ennen otteluohjelmaan merkittyä ajankohtaa joukkueelle ei tule seuraamuksia.

Joukkueen peruessa osallistumisensa joukkueelle osoitettuun peliin tämän jälkeen, kuitenkin viimeistään 7 vrk ennen otteluohjelmaan merkittyä ajankohtaa, joukkueen on itse sovittava vastustajajoukkueen ja sarjan järjestäjän kanssa uusi ajankohta pelille joukkueen ollessa myös vastuussa ko. jäävuoron kustannuksista.
Mikäli uutta pelipäivää ei löydy tuomitaan peruuttanut joukkue hävinneeksi 0 - 5.